دستگاه لیزر دانشکده فیزیک شیمی
طراحی و ساخت قویترین دستگاه لیزر دی اکسید کربن در کشور توسط عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا
استاد فیزیک دانشگاه الزهرا، موفق به طراحی و ساخت دستگاه منحصر بفرد لیزر دی اکسید کربن در آزمایشگاه‌های این دانشگاه شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا؛ دکتر عزیز الله شفیع خانی استاد برجسته فیزیک و عضو هیئت علمی، و پژوهشگر آزمایشگاه کربن دانشکده فیزیک دانشگاه الزهرا پس از قریب به 6 سال پژوهش و تلاش موفق به ساخت دستگاه لیزر دی اکسید کربن پرتکرار 200 واتی شد.
این دستگاه لیزر که در بخش های مختلف صنایع گوناگون از جمله برش، حکاکی و همچنین مخابرات کاربرد دارد، قویترین دستگاه لیزر دی اکسید کربن در ایران است. دکتر شفیع خانی که این دستگاه را به سفارش سازمان صنایع نوین طراحی کرده، معتقد است: هرچند این دستگاه با قدرت 200 وات، قویترین در ایران به حساب می آید لکن با توجه به تجربه موفق و شناخت مشکلات و ایرادات مختلف در تولید آن، برای ساخت دستگاهی با قدرت بیشتر نظیر 400 وات هم آماده هستیم.
دکتر عزیز الله شفیع خانی از دانش آموختگان نسل اول فیزیک ایران، دانش آموخته دانشگاه صنعتی شریف و از پژوهشگران سرآمد فیزیک در ایران هستند که سالهاست مشغول به تدریس فیزیک به دانشجویان دختر دانشگاه الزهرا هستند و آنان را در انجام تحقیقات، تالیف پایان نامه و مقاله راهنمایی و هدایت می کنند. ایشان علاوه بر دانشگاه در پژوهشکده فیزیک پژوهشگاه دانش های بنیادین نیز به عنوان پژوهشگر فعالیت دارند.
علاوه بر این دستاورد ارزشمند، دستاوردهای چشمگیر دیگری از ایشان در نمایشگاه های پژوهشی به نمایش درآمده؛ دستگاه خالص ساز هوا بر مبنای نانو ذرات، کاشی و سرامیک های ساختمانی خود تمیز شونده دو دستاورد دیگر ایشان است که در سال 1397 در نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فن بازار که در محل دائمی نمایشگاه‎های بین المللی تهران، غرفه دانشگاه الزهرا به نمایش درآمده و نظر بسیاری از محققین را به خود جلب کرد.
فعالیتها و دستاوردهای اساتید و دانشجویان توانمند دانشگاه الزهرا همواره در بین آثار علمی ملی و بین المللی درخشیده است و این دستگاه تنها بخشی از توفیقات دانشمندان و اساتید دانشگاهی کشور در مبارزه با تحریم ها و تبلور شکوفایی علمی و اقتصادی ایران سربلند است.

آثار علمی دکتر شفیع خانی را می توان در موتور جستجو گوگل اسکولار و صفحه ایشان در پژوهشگاه دانش های بنیادین دنبال نمود.

1398/03/27

گروه فیزیک